ozgunbilgiler.net

Bebeklerde Gaz Sancısına Ne İyi Gelir?

02.06.2023
112
Bebeklerde Gaz Sancısına Ne İyi Gelir?

Bebeklerde Gaz Sancısına ne iyi gelir ? Özellikle ilk 3 ay bebeklerde sıklıkla gaz sancısı oluyor. Nedenlerden birisi ise emzirme süresi boyunca hava yutmasıdır. Diğer nedenler ise annenin emzirdikten hemen sonra bebeğin gazını çıkarmaması, annenin gaz yapacak besinleri yemesi ve bu besinlerin süte giderek bebeğe gaz yapması, bebeğin sindirim sistemi tam gelişmediği için sütü sindirememesi, bebeği emzirirken doğru pozisyonda emzirilmemesi gibi nedenler vardır.

Bebeğin Gazını Çıkarabilmek İçin Neler Yapılmalıdır?

Bebeğin gazını çıkarmak için yapılması gerekenler her emzirdikten sonra bebeğin sırt bölgesine masaj yapılması, bebeği sırt üstü yatırıp dizlerinden kırarak bisiklet çevirir gibi hareket ettirilmesi, karnına masaj yapılması, bebeğe ılık bir duş aldırılması, bebeği yüz üstü yatırıp 5-10 dakika durmasını sağlanması gereklidir. Ancak en önemlisi annenin bebeğe gaz yapacak yiyeceklerin yememesidir. Eğer bu yöntemler bebekte işe yaramıyor ise doktora baş vurulmalıdır.

Bebek Emziren Annelere Gaz Yapan Yiyecekler Nelerdir?

Çoğu bebek emziren annelerin dikkat etmesi gereken bir konu vardır. Bu konu bebeğe gaz yapacak yiyeceklerin yenmemesi gerekli olduğudur. Çünkü emziren annenin yediği besinler anne sütüne geçerek bebeğe gaz yapıyor. Bu besinler kuru fasulye, karnabahar, brokoli, lahana, soğan, çay, çikolata, greyfurt, limon, portakal, inek sütü, yumurta, erik, kereviz, pırasa, enginar, yoğurt, kızartma olan yiyecekler, baharatlar, kahve, az pişirilmiş et ürünleri, elma, nohut, aşırı miktarda et tüketilmesi, asitli içecekler, kuru üzüm, armut, şeftali, muz, hazır gıdalar, bazı kuru yemişler gaz yapıyor.

Gaz Sancısını Azaltmanın Yolları Nelerdir?

Emzirme aralığı en az 2 saat olmalıdır. Sürekli anne sütü emen bebekler sindiremedikleri için gaz oluşumuna sebep oluyor. Annenin sakin olması gereklidir. Bebeğe rahat kıyafetler giydirilmelidir. Bebek yan veya karın üstü yatırılmalıdır. Ayrıca saç kurutma makinesi gibi gürültülü cihazlarda bebeği rahatlatabiliyor. Ayrıca bebeğin arabayla gezdirilmesi de çözüm olabilir.

Bebeğin Gazı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Karın şişkinliği, aşırı ve şiddetli ağlama, ayakları karına doğru çekme, kusma, kabızlık veya ishal, bağırsak seslerinin duyurulması, bebeğin sürekli anne sütü istemesi gibi belirtiler bebeğin gazı olduğu anlaşılır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.