ozgunbilgiler.net

Bebeklerde Oyuncak Güvenliği Hakkında 6 Bilgi

15.05.2023
103
Bebeklerde Oyuncak Güvenliği Hakkında 6 Bilgi

Çocuk ve oyuncak ayrı düşünülemez. Çocukların hayal güçlerini harekete geçiren, zihinsel, ruhsal ve fiziksel gelişimlerini destekleyen oyuncaklarla onların hayatlarını çok daha renkli bir hâle getirebilirsiniz. Gördüğü tüm oyuncakları isteyeceği için her istediğini almayın. Sonra evde adım atacak yer kalmıyor. Üstelik o dağıtıyor, siz topluyorsunuz. Bu yüzden oyuncağın da ölçüsünü kaçırmayın. Aynı çeşit oyuncaktan onlarca almanıza gerek yok. Farklı seçeneklerle daha mutlu olacağına emin olabilirsiniz. Ama o kırmızı araba veya pembe elbiseli Barbie seçeneğinden vazgeçmeyecek, bunu kabullenin.

1. Yaş Tavsiyeleri

Çocuğunuzun yaşını unutmadan ona oyuncak almanız gerekiyor. Yaşına, ilgisine, el becerilerine uygun ve bu becerilerini geliştirmeye devam edecek oyuncakları tercih edin. Henüz yaşını doldurmamış bebeğinize, dikkatini dağıtması için hareket eden ve ışıklar saçan bir oyuncak alırsanız, olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir. Bebekler için daha çok müzik çalan, yumuşak oyuncakları tercih etmelisiniz.

2. Oyuncakları Plastik Korumalarından Ayırın

Çocuğunuza sürpriz yapmak için oyuncağı kapalı bir şekilde vermek isteyebilirsiniz ama oyuncakların etrafındaki plastikler çocuklar için birçok açıdan tehlikeli olabiliyor. Paketini tamamen açıp vermeniz sağlığı açısından oldukça önemli.

3. Oyuncakların Üstündeki Sembolleri Öğrenin

Oyuncak üreticilerinin, belirlenen işaretlerle anne ve babaları uyarma zorunlulukları bulunuyor. Oyuncakların üzerinde yerleştirilen sembolleri önceden araştırmalısınız. Böylece çocuğunuz sanki hiç oyuncağı yokmuş ve asla olmayacakmış gibi saldıracağı oyuncakla oynarken, siz de rahat edersiniz.

4. Çocuğunuzun Fiziğine Uygun Oyuncaklar Alın

Bu maddeyi en iyi bisiklet üzerinden anlatabiliriz. Çocuğunuza bisiklet almaya gittiğiniz zaman “Büyük alalım, seneye de biner.” mantığıyla hareket ederseniz bu, çocuğunuzun fiziksel gelişimi açısından tehlikeli sonuçlar ortaya çıkarabilir.

5. Ağır Oyuncaklar Almayın

Oyuncağı elinizle tartın. Eğer düştüğü zaman çocuğunuzun canını yakacak ağırlıktaysa, almayın. Çünkü el becerileri gelişen çocuklar, etrafa bir şeyler fırlatmaya bayılırlar. Hacıyatmaz, büyük puzzle gibi parçaları tartarak alın.

6. İpli veya Kablolu Oyuncaklar Almayın

Çocuğunuz belli bir yaşa gelene kadar ipli veya uzun kablolu oyuncaklar almayın. Uzaktan kumandalı arabalar bazen kablolu olabiliyor. Bu modelleri almak için çocuğunuzun gereken yaşa gelmesini beklemelisiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.